Overtuig met je tekst
lees hoe je met goed geschreven tekst iemand kunt overuigen

Dat het belangrijk is om je in te leven in je doelgroep, voor het schrijven van een tekst, begrijp je. Maar dan… hoe produceer je nou een boeiend verhaal, een verleidelijke offerte of een pakkende speech???

In de mindmap

Je ziet jouw doelgroep – of liever nog 1 gezicht – voor je. Je bepaalt het hoofdonderwerp, de rode draad. Zet dit onderwerp eens op papier en teken er een cirkel omheen. Het begin van je mindmap is geboren! Bedenk wat de subonderwerpen zijn en zet ze rondom het hoofdonderwerp. Er ontstaat al een mooie structuur. De sub-subonderwerpen zijn de details van je boodschap. Als een boomstam met hoofdtakken, zijtakken en blaadjes. 

Verdeel en heers

Het maken van een mindmap, ordent je gedachten. Opeens zie je helder voor je, wat je wel en niet (meer) wilt vertellen. Het bepalen van prioriteiten in je verhaal is opeens heel eenvoudig. Het risico om van ‘de hak op de tak te vliegen’ is verdwenen. Is je mindmap compleet, dan ben je klaar om te beginnen aan een gestructureerde, heldere, pakkende tekst. 

Fijn slijpen

Schrijf alsof iemand dichtbij je staat. Schrijf actief; dus zonder het werkwoord ‘worden’. Lees je stuk eens hardop voor. Zo merk je direct waar zinnen nog niet helemaal lekker lopen. Misschien leest het hier en daar nog een beetje stroef. Schrijven is schrappen. Fijn slijpen tot je helemaal tevreden bent. En dan merk je… ik overtuig met mijn tekst!

Samen oefenen?

Mail-me-nu.nl geeft workshops en 1-op-1 trainingen. Formuleer je specifieke vraag over mindmappen, pakkende teksten schrijven, SEO-schrijven, redigeren of ... en Mail-me-nu.nl. Ook voor een praktische training op maat.